Nervositeit tussen mannen en vrouwen op de werkvloer


Laten we het eens over iets bijzonders hebben. Genderongelijkheid is een onderwerp waar steeds meer over gesproken wordt. Hoewel we allang zouden willen dat het nooit had bestaan, is de waarheid dat velen van ons het aan den lijve ondervinden. En het is helemaal niet prettig. Ik ervaar het niet, maar ik ken verschillende vrouwen die het wel ervaren. Het zijn misschien niet altijd grote gebaren, ze lijken misschien niet altijd zo erg, maar het kunnen de kleine dingen zijn die er zijn. Bijvoorbeeld een situatie waarin een collega wordt doorverwezen naar een interessantere baan, ook al weten zij en anderen dat zij veel harder werkt en dat zij met haar kwaliteiten, vaardigheden en capaciteiten veel beter geschikt is voor de functie.

Pracující žena

Vrouwen en mannen moeten gelijke voorwaarden krijgen op de werkplek. Persoonlijk verwerp ik deze stereotypen. Het gaat niet om het geslacht, maar om de vaardigheden en capaciteiten die je bezit. Het gaat erom hoe hardwerkend en ijverig je bent. Ik ben geen voorstander van het bevechten van deze stereotypen, maar ik ben het er niet mee eens. Maar ik ben het ook niet eens met wat de EU op dit moment voorstaat, vooral het feit dat ze vrouwen in hoge posities wil bevoordelen. In het bijzonder het quotasysteem voor vrouwen. Ik denk dat dit een soort actieve discriminatie is. Niemand zou een voorkeursbehandeling moeten krijgen, waar ze ook vandaan komen.

Firma

Iedereen zou zijn eigen baan moeten hebben. Maar natuurlijk mag iedereen daar zijn eigen mening over hebben. Helaas wordt vaak aangenomen dat vrouwen \’van nature\’ verantwoordelijk zijn voor het huishouden en de zorg voor kinderen, wat hun carrière kan beïnvloeden. Het is echter cruciaal om deze kwesties te bespreken. Om ervaringen te delen en elkaars recht op een eerlijk speelveld te steunen. Als je het gevoel hebt dat er iets niet in orde is op het werk, moet je dit bespreken met het management en je collega\’s. Hoe meer je erover praat, hoe meer kans je hebt om je carrière te verbeteren. Hoe meer je het bespreekt, hoe groter de kans dat er iets verandert. In een gelijkwaardige omgeving is de kans immers groter dat iedereen werkt. Als iedereen dezelfde kansen heeft, is het werk beter, voelen mensen zich gelukkiger en zijn teams sterker.