Keukenpotten en pannen
We hebben een lijst gemaakt om je te helpen de perfecte pot te vinden.
Potten die je kunt kopen:
Geëmailleerde potten – een traditioneel onderdeel van de keuken
Potten van traditionele materialen worden tegenwoordig weer een trend. Dit komt door hun populariteit voor traditionele voorwerpen. En dat is maar goed ook. Geëmailleerde potten zijn vaatwasmachinebestendig. Fruit, groente, sierlijk, met stippen of monochroom. Tsjechië heeft ook een traditie van fabrikanten van geëmailleerd keukengerei, en vroeger was er geen keuken zonder geëmailleerde producten, of het nu potten of mokken waren. Emaille is niet schadelijk voor de gezondheid.
Roestvrij staal – veelzijdig
Gekenmerkt door een hoge glans en duurzaamheid, hebben de meeste potten en pannen tegenwoordig een sandwichbodem. Deksels voor dit kookgerei zijn verkrijgbaar in roestvrij staal of glas. Glazen deksels hebben het voordeel dat de kookstatus gecontroleerd kan worden tijdens het kookproces zonder het deksel te hoeven verwijderen. Sommige deksels hebben ook drie of vier gaten aan één kant van het deksel, zodat overtollig water van pasta, aardappelen, enz. gemakkelijk kan worden verwijderd zonder een vergiet te gebruiken. Roestvrijstalen potten en pannen hebben roestvrijstalen of bakelieten handvatten. Met volledig roestvrijstalen potten, inclusief de handvatten, gebeurt er niets als het voedsel wordt gebakken en vervolgens rechtstreeks in de oven wordt gezet. Als de pan van bakeliet is, kun je hem tijdens het koken zonder pannenlap aanraken en wordt hij gelukkig niet heet. Gietijzer voor langzaam koken
Gietijzer
Gietijzer is een sterk en duurzaam materiaal. Deze potten en pannen zijn ideaal voor lang sudderen, waarbij verschillende ingrediënten \’in één pot\’ worden gekookt. Gietijzeren pannen zijn bestand tegen corrosie en hebben het vermogen om warmte snel op te slaan en lang vast te houden. Net als bij ander gietijzeren kookgerei moet je rekening houden met het zware gewicht van de pan.